Bine ați venit în lumea Universul creativ, un loc dedicat pasionaților de meșteșugarit! Descoperiți plăcerea de a crea obiecte unice și personale prin tehnici inovatoare și tradiționale.

Ce ne place:

  • Mixed media este o formă de artă care combină diferite materiale și tehnici pentru a crea opere de artă complexe și captivante. Fie că folosiți vopsele acrilice, colaje, cerneală sau alte materiale, posibilitățile sunt nelimitate.
  • Scrapbooking este arta de a păstra amintirile prin crearea de albume personalizate. Fiecare pagină poate spune o poveste, utilizând fotografii, decorațiuni și texte.
  • Recondiționarea mobilierului este o modalitate excelentă de a da o nouă viață pieselor vechi. Cu puțină creativitate și îndemânare, puteți transforma mobilierul uzat în piese unice și stilate.
  • Proiectele DIY sunt despre crearea de obiecte funcționale și decorative din materiale pe care le aveți la îndemână. Aceste proiecte sunt perfecte pentru cei care isi doresc să-și exprime creativitatea într-un mod practic

 

Patrunde in lumea mixed media

Termenul de “arta mixed media” este folosit pentru a descrie o lucrare de arta vizuala realizata prin combinarea mai multor tipuri de medii umede si/sau materiale.

Realizarea unei lucrari mixed media poate parea de cele mai multe ori intimidanta, insa prin exercitiu totul se poate invata. Mai ales ca in mixed media nu exista reguli si nici limite; se combina orice materiale si mediumuri, astfel incat se poate crea o larga varietate de lucrari. Trebuie, insa, avute in vedere unele notiuni de baza (de exemplu: cum sa alegi materialul-suport al lucrarii, cum asezi elementele astfel incat sa nu para „aglomerat” etc), care sa ajute la asigurarea integritatii lucrarii ce urmeaza a fi realizata, dar si la obtinerea unor anumite efecte si texturi.

Aici, la Universul Creativ, poti veni sa inveti tehnicile mixed media in cadrul cursurilor practice pe care le desfasuram periodic. Iubim aceste tehnici si le aplicam in scrapbooking, paper-crafting, pictura, dar si in procesul de creare a obiectelor de decor interior. 

Cursurile noastre sunt structurate pe nivel de experienta pentru a permite participantilor sa invete treptat, formandu-si propriul stil. 

In cadrul atelierelor noastre aveti la dispozitie toate materialele si ustensilele necesare, astfel incat voi nu trebuie sa veniti decat cu voia buna si creativitate! 

Journaling sau arta de a-ți exprima gândurile

Journaling-ul este o formă intimă și creativă de auto-exprimare, care îți permite să îți explorezi gândurile, sentimentele și ideile într-un mod liber și autentic. Fie că scrii despre experiențele zilnice, îți notezi obiectivele sau creezi pagini artistice cu desene și colaje, journaling-ul te ajută să te conectezi cu sinele tău interior.

Această practică nu doar că îmbunătățește claritatea mentală și dezvoltarea personală, dar oferă și un spațiu sigur pentru reflecție și creativitate. În paginile jurnalului tău, nu există reguli sau limitări – este un loc unde poți fi cu adevărat tu însuți. Începe astăzi și descoperă beneficiile journaling-ului pentru mintea și sufletul tău!

Reconditionarea mobilierului

Recondiționarea mobilierului presupune transformarea unor piese vechi sau uzate în creații unice și moderne. Acest proces îmbină creativitatea cu îndemânarea, permițându-vă să reînnoiți și să personalizați mobilierul după propriul gust. Fie că este vorba despre o comodă veche de familie, un scaun deteriorat sau o masă de cafea, fiecare piesă are un potențial ascuns care așteaptă să fie descoperit.

În cadrul atelierelor de recondiționare mobilă, veți învăța tehnici esențiale precum vopsirea, lăcuirea, aplicarea decoupage-ului și repararea structurii mobilierului. Cu ajutorul materialelor potrivite și al unor sfaturi profesioniste, veți putea reda farmecul original al pieselor sau le veți putea transforma complet, oferindu-le un aspect contemporan.

Recondiționarea mobilierului nu este doar o activitate creativă, ci și o modalitate sustenabilă de a reduce risipa și de a valorifica resursele existente. Descoperiți satisfacția de a crea ceva frumos și funcțional, contribuind în același timp la protejarea mediului înconjurător. Alăturați-vă atelierelor noastre și dați o noua viață mobilierului dumneavoastră!

Rezerva un loc la atelierele noastre!

Atelier scurt 2 ore

Atelier scurt 2 ore

Mini tablou Ingeras

Atelier creativ afterwork 1.5 ore

Atelier creativ afterwork 1.5 ore

Atelier creativ afterwork 1.5 ore

Atelier creativ afterwork 1.5 ore

Locatie

Atelierele creative se vor desfasura in atelierul nostru din Bucuresti, str Paul Greceanu nr 29, parter, sector 2

Atelierele pot fi predate in limba romana sau engleza. 

Pentru mai multe detalii despre cursurile programate, va invitam sa ne contactati la adresa de e-mail: [email protected] sau la tel: 0757 795 366

 

Despre Instructor

Monica Ciobanu este fondatoarea brandului Universul Creativ, specializat in paper craft, scrapbooking si mixed media.

Daca iti doresti sa patrunzi in lumea mixed media, Monica te invita la o serie de cursuri special pregatite pentru oricine isi doreste sa experimenteze aceasta tehnica. Cursurile sunt structurate pe niveluri de dificultate… citeste mai mult